meniu

5. Baza de date a Creative CRM, informatii tehnice pentru programatori

account_log

Tine un jurnal al logarilor si delogarilor, reusite sau nereusite. Poate ajuta la identificarea unor probleme de securitate (incercari de autentificare neautorizate, oferind si ip-ul request-ului care a incercat).


account_permission

Tine cele sapte permisiuni pentru staff.


account_role

Admin-ul creaza roluri pentru staff. Acestora le asigneaza permisiunile din tabelul de mai sus.


account_role_permission

Este tabelul pivot intre roluri si permisiuni


admin

Tine userii de tip admin


admin_pending

Cand un user nou isi face cont, acesta va deveni un admin in asteptare care va aparea in interfata superadmin-ului pentru acceptare. Acesta il poate si sterge, daca nu este binevenit.


calendar_event


change_crm_hours

Tine schimbarile intervalelor de timp pentru task-uri. Acestea pot fi facute de staff autorizat sau de admin. Cele facute de admin, apar in raportul Admin/Reports/Hours changed si sunt facute in Admin/Team/Change hours.

ci_sessions

Tine sesiunile


client

Tine userii de tip client.


company

Companiile nu sunt useri. Pot fi asociate cu useri de tip client


currency

Tine valutele



email_settings

Setarile pentru email


email_template

Diverse modele de email


expense_category


financiar


language

Tine in fiecare coloana o limba iar pe fiecare rand un cuvant, in limba coloanei. Aici se pot adauga traduceri de catre superadmin.


legal_holiday

Fiecare admin poate introduce in crm sarbatorile sale legale. Acestea, impreuna cu staff vacations (zilele de concediu) si cu zilele lucratoare determina target-ul de lucru pentru staff.


message

Impreuna cu message_thread fac parte din sistemul de chat cu mesaje si fisiere. Un message thread poate avea mai multe mesaje. Cheia este message_thread_code.


message_thread


note

Pastreaza toate notele personale ale user-ilor de orice fel.


notification_log

Exista un ‘cron job’, un program care ruleaza automat in fiecare noapte la ora 1 si care verifica daca sunt indeplinite conditiile temporale pentru a trimite notificarea ‘Full report’ in format pdf catre adrese de mail ce apartin tuturor categoriilor de useri, la alegere. Sunt 3 tipuri de notificari

  • la doua zile (two days) - Luni, Miercuri, Vineri
  • saptamanale (weekly)
  • lunare (monthly)

Spre exemplu, daca astazi e Marti si nu suntem in data de 1 a lunii, cronul nu va face nimic, pentru ca nu sunt indeplininte conditiile temporale. Dar maine, la ora unu noaptea, cron-ul se va uita in tabelul ‘project’ pe coloana notification, va grupa proiectele pe intervale de timp si pe adrese de email si va trimite raportul. Tot ceea ce se trimite se inregistreaza in ‘notification_log’.


no_history

Atunci cand se editeaza un proiect, campul ‘No.hours’ (care participa la formula venitului realizat pe un task) permite modificari care pot fi salvate cu optiunea ‘Save’ (No.hours) si apoi vizualizate cu ‘View History’. Acest istoric se memoreaza in tabelul ‘no_history’.



pauza_crm

Tine toate pauzele luate de staff pe task-urile la care lucreaza.


payment


project

Tine proiectele clientilor. Coloana notification tine in format json setarile pentru notificari la 2 zile, saptamanale, lunare cu raportul ‘Full report’.


project_file

In ‘Project room’ exista meniul ‘File’ prin care putem atasa fisiere la proiecte. Evidenta acestor fisiere se tine in ‘project_file’


project_message

Tine toate mesajele din chat-ul pe proiect


project_milestone

Tine transele de plata pe proiect.


project_staff

Este tabelul pivot care tine ce staff lucreaza la proiecte


project_task

Memoreaza toate task-urile proiectelor


project_timesheet

Un proiect are task-uri. La un task se lucreaza in intervale de timp, definite cu start si stop de catre staff. Intre ele pot fi pauze. Aceste intervale se tin in ‘project_timesheet’.


project_timesheet_edit

In raportul ‘Full report’ se pot edita campurile ‘Discount’, ‘Date’ si ‘Hour’. Modificarile se tin aici.


quote

Tine insemnarile pe proiect. Pot fi si fisiere.


schedule

Nefolosit

setting

Tine diverse checkbox-uri care se doresc memorate in crm, cum ar fi ‘By day’ si ‘Spline’ in graficele din rapoarte, ‘Project status’ si ‘Staff account status’ pentru proiectele active sau toate si staff-ul activ sau tot, etc.


settings

Tine setarile globale ale crm:


staff

Tine toti angajatii, organizati pe admin (fiecare admin are staff-ii lui). Campul ‘target_percent’ va determina pragul pentru raportul ce se trimite staff pe email cu task-urile dintr-un interval selectat, organizat pe zile. Aici ce s-a lucrat peste prag este colorat la total cu verde si ce este sub prag cu rosu. 100% inseamna 8 ore . Un staff care are in contract 4 ore de lucru pe zi, aici va avea 50%.

Coloana ‘max_staff_uncompleted_tasks’ este numarul maxim de task-uri active pe care le poate avea la un moment dat un staff. Acest numar este completat de admin pentru fiecare staff in parte, fie la creare sau prin editare staff. Daca un staff a depasit acest numar, nu mai poate crea task-uri pe numele lui. (Si nici altcineva, mai putin admin-ul care poate)


super_admin

Pot fi unul sau mai multi superadmini. Acestia gestioneaza admin-ii si relatiile dintre ei.


team_task

Nefunctional

team_task_file

Nefunctional

Ticket

Un tichet suport este o notificare creata de un client referitoare la o problema intr-un proiect, trimisa admin-ului care gaseste un staff sa o rezolve.


ticket_message

Pe un tichet se comunica prin mesaje si fisiere. Acestea se memoreaza in acest tabel.


timer_starting

Task-ul curent este tinut aici. De cate ori este intrerupt, se memoreaza ora curenta in campul end_starting, si se modifica ‘timer_starting’ astfel incat task-ul sa para continuu si sa tina o singura valoare pentru toata perioada lucrata. Cand se inchide task-ul (din x) acest task se sterge de aici si este transferat in tabelul timesheets.


timer_tmp

todo

Fiecare user are in coltul din dreapta sus, un link ce deschide fereastra ‘To do’ in care-si treaca unele notite personale.


vacation

Acest tabel memoreaza zilele de concediu de odihna, medical sau orice alte zile libere stabilite de admin. Zilele de concediu (‘co’) le poate stabili atat staff-ul, personal (daca are permisiunea), cat si admin-ul.

Spre exemplu, la inceput de an, admin-ul acorda permisiunea staff sa-si seteze singur zilele de ‘co’. Fiecare staff, dupa ce seteaza, va bifa optiunea ‘Finish’ si-si va anula dreptul de editare pana cand admin-ul i-l da din nou.

Admin-ul poate acorda permisiunea la toti staff-ii odata, sau individual (totusi nu poate retragea permisiunea la toti staff odata).


vacation_attribute

Fiecarui staff i se pot modifica pentru un an, culorile cu care sunt afisate zilele de concediu (atat font-ul cat si fond-ul), precum si numarul de zile de concediu la care are dreptul in mod legal (functie de vechime, varsta, legislatie, etc.).

Campul vacation_rights tine tocmai acest numar. Poate in anul urmator se schimba intrand in alta categorie de varsta. In mod implicit, la inceput de an, aceste setari sunt copiate din anul anterior (mai degraba din ultimul an gasit in baza de date, cel mai apropiat, care are setari)


Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp